Detron op zoek naar alternatieven

    Nu de overname door Landis op losse schroeven staat, moet telecomdienstverlener Detron op zoek naar andere wegen om internationaal verder te groeien.

Het bedrijf staat voor de keuze: zelf eten of gegeten worden. Volgens Carla Kiburg, bestuurder bij FNV Bondgenoten, moet Detron zich kunnen blijven binden aan grote internationale klanten als KPN, Lucent en Ericsson. "Dit soort ondernemingen wil alleen in zee met leveranciers die overal op de wereld ondersteuning kunnen verlenen. Wil Detron bij dit selecte groepje horen, dan moet het snel expanderen. Het bedrijf moet dan kiezen: of zelf nog meer overnames plegen of een goede kandidaat vinden die Detron wil kopen."
De aankondiging van twee weken geleden dat het Utrechtse netwerkbedrijf Landis telecomdienstverlener Detron uit Zaltbommel via een aandelenruil wilde overnemen, kwam als een verrassing. Inmiddels is het vriendelijke aanbod van Landis veranderd in een vijandelijke overnamepoging. Bestuursvoorzitter George Banken van Detron zegde de voorgenomen overeenkomst op, omdat de koers van de Landis-aandelen na de aankondiging fors kelderde. Daarmee werd de waarde van het bod veel miljoenen guldens minder waard. Landis accepteerde dit niet en probeert alsnog Detron in te lijven.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-05T00:00:00.000Z Rik Sanders