Stoelendans bij top Compaq

De directie van computerfabrikant Compaq kent na het ontslag van president Eckhard Pfeiffer en financieel directeur Earl Mason nog de nodige naschokken. Michael Heil, wereldwijd directeur verkoop en marketing, heeft zijn ontslag genomen omdat zijn divisie geheel wordt weggesneden. Hij stapt over naar het jonge IT-bedrijf Commco Tec waar hij bestuursvoorzitter wordt.

Interim-president Benjamin Rosen en vice-voorzitters Frank Doyle en Robert Ted Enloe delen de werknemers in een intern memo mee dat het besluitvormingstraject versneld moet worden. Om dat te bereiken zullen de grootste geografische regio's en de bedrijfsmarketing voortaan direct rapporteren aan de staf van de ceo. "Dit elimineert de noodzaak voor een aparte wereldwijde verkoop- en marketingorganisatie", aldus de uitgelekte memo.

Benoemingen

Deze wijziging heeft ook gevolgen voor andere topmanagers, waaronder Emea-directeur (Europe, Middle-East and Africa) Andreas Barth. Hij zal voortaan verantwoording afleggen aan voornoemde directiestaf. Verder is Peter Blackmore benoemd tot senior vice-president en algemeen directeur voor Noord-Amerika, Enrico Pesatori neemt de nieuwe functie van algemeen directeur wereldwijde regio's op zich. Die nieuw-gedefinieerde gebieden zijn Azië-Pacific, China, Japan en Latijns-Amerika.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.