Detacheerders stunten met de prijzen

'Wie maakt me los?'

De prijzen van ict-dienstverlening blijven dalen. De meeste prijsaanbiedingen komen van Getronics en Ordina. Concurrenten IBM, EDS en Accenture stunten het minst.

De detacheerders geven snel toe aan de vraag naar goedkopere inhuur-automatiseerders. Eén op de drie opdrachtgevers is bereid kwaliteit in te leveren als daardoor de kosten dalen.
Welke negen ict-dienstverleners het meest prijsstunten, blijkt uit een rondvraag langs zeshonderd automatiseerders en hun directeuren en managers. Zij kregen onder meer een lijst met namen van detacheerders voorgelegd, met de vraag welke de meeste aanbiedingen doen. "Hadden ze met een van die bedrijven geen ervaring, dan werd die naam niet opgenomen in de resultaten", aldus het adviesbureau achter het onderzoek, Ernst & Young. Dit bureau ondervraagt de respondenten om de twee maanden.
Ondanks de scherpe prijzen blijft 90 procent van de opdrachtgevers bij de 'eigen' ict-dienstverlener. De overige 10 procent noemt als reden voor het overstappen een te hoge prijs en een te lage kwaliteit. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-02T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.