IBM houdt pleidooi voor branche en scholing

AMSTERDAM - De IT-branche moet overgaan tot certificering van IT-specialismen. Dit is nodig om het kaf van het koren te scheiden. Amandus Lundqvist, algemeen directeur IBM Nederland, zei dit tijdens zijn openingstoespraak bij de Internetworking-beurs in de Amsterdamse Rai. Scholing alleen is volgens hem niet voldoende. Het gaat ook om ervaring. Een combinatie van beide factoren levert volgens Lundqvist pas een ware IT-professional op.

De IBM-directeur denkt aan een model van certificering zoals de accountants die kennen. In de accountantswereld staan vastomschreven functies garant voor een zeker kwaliteitsniveau. Belangrijk is volgens hem dat de klant weet wat voor consultants of andere IT-specialisten hij in huis haalt.
Lundqvist hield ook een vurig pleidooi voor een sterke branche-organisatie, die het gebruik van standaarden daadwerkelijk kan stimuleren. Hij meent dat het hoog tijd is voor één sterke herkenbare branche-organisatie van telecommunicatie en IT, waarin alle belangen worden gebundeld. De huidige versnippering past niet bij de ontwikkeling van convergentie tussen telecommunicatie en IT. Zo zou de Vifka Telecom moeten samengaan met de Fenit, de branche-organisatie van de IT-sector. Ook de organisatie Netelcom zou daarin passen. Lundqvist wil een professionele en financieel krachtige organisatie die serieuze gesprekspartner voor de overheid kan zijn. "We zijn nog teveel met onszelf bezig, maar daar bewijzen we de industrie en onze klanten geen dienst mee."
De noodzaak van standaardisatie is groot. In plaats van onderling uit te vechten wat de standaard gaat worden en daar veel geld en energie aan te verspillen, is het zaak echt een standaard neer te zetten, waardoor netwerken en systemen beter op elkaar aansluiten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.