Magnus start laatste fase herstructurering

De Naardense it-dienstverlener Magnus neemt erp-leverancier Qurius uit Zaltbommel over. Daarmee gaat Magnus de laatste fase in van zijn herstructurering.

De overnameprijs wordt voor een groot gedeelte in aandelen voldaan. Verdere details volgen later. Het doel van de overname is het bedrijf weer groeipotentieel te geven. "We zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een herstructurering, die nu bijna afgerond is. Met de huidige aandeelhouders was er de afspraak dat, als wij nieuwe groei-activiteiten aan het bedrijf konden toevoegen, er weer extra geld voor de onderneming vrij kwam", aldus ceo Fred Hermans.

Concurrentie binnen de onderneming

Als belangrijke consequentie van de overname noemt Hermans het feit dat Qurius zich met zijn erp-oplossingen vooral op het middensegment richt en dat die markt zich daardoor ook voor Magnus opent. Het kan de klant nu laten kiezen uit SAP en Microsoft (Navision en Axapta). Waar overlap plaatsvindt, kan natuurlijke concurrentie ontstaan binnen de onderneming zelf, maar Hermans denkt dat niet vaak tegen te zullen komen. "Als dat wel zo is, dan moeten we natuurlijk doen wat voor de klant het beste is."

Bedrijfsfilosofie

"We zochten naar een wat grotere partij die Navision en Axapta aanbood en die nog vrij was. Daarnaast moest de bedrijfsfilosofie bij de onze passen. Er zijn niet zoveel grotere bedrijven. Foqus is vorig jaar door Watermark overgenomen, dus Qurius was als enige voor handen. Andere partijen zijn toch meer op Exact gericht en staan wat verder van Magnus af", aldus Hermans. Saillant detail is de persoonlijke band tussen beide directies. Mark van Kemenade, directeur van Qurius, werkte tot tien jaar geleden als consultant bij Magnus. In 1998 richtte hij zijn eigen bedrijf op en komt nu door de overname weer onder de vlag van Magnus te werken.
Over 2002 boekte Magnus een omzet van 18,9 miljoen euro (2001: 34,4 miljoen) en een verlies van 9,9 miljoen (2001: 1,4 miljoen). De omzet van Qurius bedroeg over 2002 zeven miljoen euro.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.