'Aandeel Getronics ondergewaardeerd'

Het aandeel Getronics, dat de laatste maanden een neerwaartse glijvlucht heeft gemaakt, wordt op de beurs ondergewaardeerd. Dat zegt scheidend president-directeur Ton Risseeuw van Getronics in een interview met Computable. Vandaag beëindigt hij zijn 23-jarige loopbaan bij het bedrijf.

Sinds eind vorig jaar is het aandeel zo'n twintig gulden in waarde gedaald. Volgens Risseeuw komt dat omdat institutionele beleggers na de invoering van de euro meer in Europese index-fondsen zijn gaan beleggen. Getronics is nog niet in de AEX-index opgenomen.
"De beurs heeft de grote fout gemaakt geen AEX-indexfonds van Getronics te maken, terwijl we in omvang het achttiende fonds van Nederland zijn." Hij verwacht dat het fonds binnen een jaar wel deel zal uitmaken van de index.
De koers/winstverhouding van het aandeel Getronics ligt momenteel rond de 24. "Te laag", vindt Risseeuw. Hij vraagt zich af waarom beleggers niet meer voor zijn bedrijf over hebben. "Bij vergelijkbare bedrijven als het Franse Atos en het Zweedse WM-Data is die verhouding 40 procent hoger. Wij hebben daar ook heel lang gezeten. Een dergelijke verhouding is normaal voor dit soort bedrijven. Dat betekent dat de koers op zo'n 110 gulden zou kunnen liggen en niet net boven de tachtig gulden."   AS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-30T00:00:00.000Z Auke Schouwstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.