ICT kondigt beursgang aan

ICT Automatisering overweegt dit jaar een notering aan te vragen voor haar aandelen aan de Officiële Markt van AEX Effectenbeurs. De beursgang verschaft ICT toegang tot de kapitaalmarkt, waardoor het mogelijk wordt toekomstige acquisities te financieren. Ook hoopt de onderneming op deze wijze bekender te worden bij het grote publiek. Het wordt dan gemakkelijker om aan geschikt personeel te komen. Men wil de motivatie van de werknemers stimuleren via een aandelen-optieplan. Mees Pierson is aangewezen als lead manager en bookrunner van de beursgang.

Het bedrijf werd in 1978 opgericht door de huidige topman ir J.M. Quellhorst. De onderneming telt drie vestigingen in Rotterdam, Eindhoven en Deventer. Eind vorig jaar had ICT 470 medewerkers in dienst. ICT is aanbieder van software en softwaregerelateerde diensten op het terrein van hoogwaardige technologische en industriële diensten. Het bedrijf is specialist in embedded software (software ingebouwd in door elektronica aangestuurde producten). Behalve in 'embedded softare' is de onderneming ook actief in produktieautomatisering.
In 1996 nam de omzet toe met 12,6 procent tot 70,3 miljoen gulden. De nettowinst steeg met 11,5 procent van 6,4 miljoen in 1995 naar 7,2 miljoen in 1996. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z Rik Sanders