Multihouse aan rand van afgrond

Multihouse heeft uitstel van betaling aangevraagd in een uiterste poging zich te vrijwaren van een claim van 173 miljoen gulden. Deze claim werd door een samenwerkingsverband van zeven nutsbedrijven bij het softwarehuis ingediend. De beursgenoteerde onderneming uit Gouda heeft ongeacht de afloop van het juridische steekspel rond het mislukte klanten-informatiesysteem Numis-2000 grote schade geleden van alle negatieve publiciteit. Potentiële opdrachtgevers hebben zich van Multihouse afgewend. Anderen kijken voorlopig de kat uit de boom. Bekwaam personeel solliciteert bij de concurrentie.

Dit alles heeft er toe geleid dat het lopende halfjaar met een verlies van meer dan 2 miljoen gulden zal worden afgesloten. Dat is veel slechter dan was verwacht. De nutsbedrijven voelen zich door Multihouse slecht behandeld en spelen de zaak nu hard. De voorzitter van het samenwerkingsverband van nutsbedrijven, D. Vlugt, neemt zelfs het woord misleiding in de mond. Hij voelt zich allerminst schuldig aan de slechte financiële situatie bij Multihouse, die inmiddels tot surseance heeft geleid. Hij noemt de verliezen van de afgelopen jaren de werkelijke reden en niet de gigantische claim die door het zevental is ingediend. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z Correspondent