Bouwstenen in de ict (34)

Begin dit jaar heeft ict-adviesbureau Aranea Consult zijn intrek genomen in het pand Mommersteeg aan de Wolput 72a te Vlijmen. De historie van het complex gaat terug tot 1938.

Henri Mommersteeg gaf in dat jaar architect Luijben opdracht een nieuw kantoorpand te ontwerpen en te bouwen voor NV Mommersteeg's Zaadteelt en Zaadhandel. Het pand overleeft vijf granaatinslagen in de Tweede Wereldoorlog. Rond 1951 wordt het uitgebreid met een zijvleugel.
Aan de buitenkant is weinig bijzonders te zien. Binnen, in de grote vergaderzaal, vallen de enorme muurschilderingen van Henri's studievriend Eppo Doeve direct op. De afbeeldingen, die Doeve in 1952 schilderde, omvatten alle facetten van het gebruik van gras; kweekgras, gebruik voor recreatie en voeder-doeleinden. Sommige van de afgebeelde figuren zijn bestaande werknemers uit die tijd.
De laatste jaren bood het complex onderdak aan ambtenaren van de gemeente Vlijmen. De komende vier jaar is het de beurt aan de vijftig medewerkers van Aranea Consult. Volgens het bestemmingsplan wordt het pand daarna omgebouwd tot appartementencomplex. Daarbij blijven de muurschilderingen voor het nageslacht behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.