Collectief ontslag voor deel Pinkroccade

Drie procent meer loon voor normaal presterende ict-dienstverlener

Bij drie van de vijftien onderdelen van Pinkroccade wordt collectief ontslag aangevraagd voor een deel van de medewerkers, zo verwachten de vakbonden. Ze denken dat bij ieder van de onderdelen IT Management, Industrious en Public meer dan twintig medewerkers zich alleen via de kantonrechter zullen laten ontslaan, waardoor een collectieve regeling verplicht wordt.

Pinkroccade besloot in maart vierhonderd van de achtduizend medewerkers te ontslaan. Het bedrijf wilde deze groep, hoofdzakelijk ict'ers waar geen werk voor is, individuele vertrekregelingen voorstellen.
Dit leidde tot protest van de vakbonden. Volgens de bonden is het aanbod van Pinkroccade in orde, maar ze vinden het onverstandig als ict'ers zich laten ontslaan als ze geen alternatief werk hebben. "Je moet het alleen doen als je wat anders hebt. Pink geeft je dan een leuk financieel extraatje mee."

Kantonrechter

De vakbonden denken dat bij de huidige mindere vraag naar ict'ers, de meeste van de Pinkmedewerker moeite zullen hebben met het vinden van een andere baan. Daarnaast zullen er ook meer ict'ers zijn die een individuele regeling treffen over hun vertrek, maar zich alsnog via de kantonrechter laten ontslaan om aanspraak te kunnen maken op een werkeloosheidsuitkering. Bij de drie onderdelen, verwachten de bonden nu, komt het totaal aantal ontslagvergunningen zo toch boven de twintig, waardoor een collectieve regeling vereist is. Pinkroccade zal in dat geval meewerken aan een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers, stelt CNV-bestuurder Wim Burggraaf.

Loonsverhoging

Pinkroccade en vakbonden bereikten eind vorige week ook overeenstemming over loonsverhoging voor de 7600 Nederlandse werknemers. Normaal en goed presterende medewerkers in het midden van hun loonschaal krijgen structureel drie procent meer salaris, al is het pas vanaf 1 oktober 2002. De bonden moeten de regelingen nog aan de leden voorleggen.
De ict-dienstverlener kreeg het aan de stok met de vakbonden omdat het bedrijf besloot dit jaar geen loonsverhoging door te voeren. De bonden dreigden Pink voor de rechter te dagen, als het zich niet aan de collectieve arbeidsovereenkomst hield.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.