FNV stuurt brandbrief over minderhedenwet

FNV Bondgenoten heeft geschrokken gereageerd nu blijkt dat grote IT-bedrijven massaal de wet-SAMEN negeren. De vakbond stuurt de betrokken ondernemingen deze week een brandbrief.

FNV Bondgenoten is verontrust over het bericht in Computable van vorige week dat grote IT-bedrijven de wet-SAMEN (Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden) niet of onvolledig naleven. Gerard van Hees, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Het resultaat was niet best. Er ontstaat een schril contrast als we het gebrek aan activiteiten in het kader van de wet-SAMEN zetten tegenover de activiteiten die wel worden ontplooid door de Vereniging ICT Nederland en de Fenit om de immigratieregels versoepeld te krijgen."
Van Hees zegt de indruk te krijgen dat ICT-bedrijven liever ingewerkte ICT'ers uit het buitenland halen, dan allochtonen te werven op de eigen arbeidsmarkt. Overigens constateert Van Hees dat de IT-industrie ook te weinig initiatieven ontplooit om vrouwen voor werk in deze sector te interesseren.
De Tweede Kamer heeft de wet-SAMEN in 1997 aangenomen om arbeidsdeelname van allochtonen te stimuleren. In het kader van die wet zijn bedrijven met meer dan 35 werknemers verplicht om die werknemers naar hun afkomst te vragen. De resultaten van dit onderzoek moeten worden gedeponeerd bij het Regionaal Bureau Arbeidsvoorziening.  MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven