Nieuwe campagnes Fortis en Oracle

Het financiële concern Fortis en automatiseerder Oracle zijn verwoed op zoek naar automatiseerders.

De verzekeraar hoopt binnen afzienbare tijd meer dan honderd IT-specialisten aan te trekken. Fortis is hiervoor een uitgebreide campagne gestart, waarbij het bedrijf radio, kranten, tijdschriften en abri's gebruikt om de boodschap wereldkundig te maken. Tot nu toe werd de naam Fortis buiten de boodschappen gehouden. Dit in het kader van een zogenaamde prikkelactie, die de nieuwsgierigheid van belangstellenden moet opwekken. Een dezer dagen zal de naam van het concern uit de luidsprekers schallen en op de abri's zichtbaar zijn.
Een onderdeel van de actie is de cd-rom Forcity, waarmee gebruikers door een virtuele stad kunnen wandelen. Onderweg krijgen ze op allerlei manieren informatie over Fortis. Ze kunnen ook converseren met toekomstige collega's. De luide campagne lijkt niet te passen bij het imago van een financiële instelling. "Het is goed om dit beeld bij te stellen", meent een woordvoerder. De campagne heeft momenteel ongeveer achtduizend reacties opgeleverd. Meer dan tweehonderd mensen hebben gesolliciteerd en inmiddels zijn de eerste mensen aangenomen.

Menselijk beeld

Ook automatiseringsbedrijf Oracle startte vorige week een nieuwe wervingscampagne. In de advertenties van de onderneming zijn de bekende rode vlakken verdwenen. "Dit creëerde een verkeerd beeld van Oracle. Veel mensen denken dat Oracle alleen een werkgever is voor bollebozen. Verder zien velen ons als marktleider en associëren dit met onbereikbaar", aldus directeur Human Resources Willem Asman. De functies staan niet meer centraal in de advertenties. Oracle tracht in plaats daarvan een menselijk beeld van de onderneming te schetsen. De database-fabrikant zal dit jaar in Nederland ongeveer 300 mensen aannemen en verwacht volgend jaar 386 werknemers te werven.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.