IT-platform Nederland-Noord-Duitsland

Nederlandse ict-firma's kijken niet achter de Kohlenpott

Een internetportaal moet de samenwerking tussen Nederlandse en Noord-Duitse firma's verbeteren. Op http://www.it-nord-nl.com kunnen ict-ondernemers nuttige informatie vinden om over de grens zaken te doen.

Het platform voor de Nederlands-Duitse ict-sector is een initiatief van de economische afdeling van het Nederlands Consulaat-Generaal in Hamburg. Aan het opzetten van het informatieportaal is een aantal bijeenkomsten voorafgegaan, waarin Noord-Duitse en Nederlandse ict-bedrijven elkaar konden ontmoeten. "Om te voorkomen dat de contacten na dit soort evenementen weer zouden verflauwen, hebben we op internet dit IT Business Platform opgericht", vertelt Gerlinde Fenske, van het consulaat in Hamburg. Volgens Fenske staat de verslechterde economie een bilaterale samenwerking niet in de weg. Sterker nog, zij merkt dat Nederlandse en Duitse firma's juist meer bij elkaar over de grens kijken in de hoop vruchten te kunnen plukken van een eventuele samenwerking. Volgens haar weten Duitse en Nederlandse bedrijven nog weinig van elkaar. "Vanuit Nederland blijft de belangstelling voornamelijk beperkt tot het Roergebied . Jammer, want rond München gebeuren bijvoorbeeld genoeg interessante technologische ontwikkelingen." Een bilateraal portaal voor Nederland en héél Duitsland is echter niet in de maak.
De website http://www.it-nord-nl.com is opgezet met steun van het grensoverschrijdende EU-programma Interreg IIIA. De site is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Converve, dat is opgericht door de Nederlander Mark Kessels. Vanaf september gaat Converve het portaal exploiteren. Dan stopt de financiële steun van de EU en het consulaat.

Privé-initiatief

Overigens is het it-platform niet het enige project om de ict-handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland te verstevigen. Ton Deutz, een Nederlander die al jarenlang werkt voor het Duitse it-concern Triaton, is bezig met een privé-initiatief. Hij wil een firma opzetten die Nederlandse bedrijven begeleidt in het zaken doen met Duitse bedrijven. Voor 1 juni moet dit rond zijn.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.