Bouwstenen in de ict (33 Atos Origin)

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Atos Origin in het Utrechtse kantorenpark Papendorp is ontworpen door de Noorse architect Niels Torp. Bij de vele schaatsliefhebbers in Nederland gaat waarschijnlijk een lichtje branden.

Torp heeft ook het Vikingschip (Vikingskipet) in Hamar gebouwd, waar Johann-Olav Koss in 1994 eeuwige olympische roem vergaarde.
Torp heeft het uit vijf gebouwen bestaande complex natuurlijke vormen meegegeven. Door het speelse gebruik van hoeken en een mix van grote en kleine ruimtes heeft de architect weten te voorkomen dat het geheel als een blokkendoos overkomt. Wie aan de buitenkant het complex aanschouwt, zal altijd meerdere gebouwen tegelijk zien die als het ware in elkaar doorlopen. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed heeft voor het ontwerp van de tuin het bureau Juurlink & Geluk uit Rotterdam aangetrokken.
Atos Origin bewoont twee van de vijf gebouwen. De overige drie staan te huur. Er zijn 720 werkplekken die eerder verspreid lagen over vijf vestigingen in de regio Utrecht. De inrichting is flexibel: nieuwe bedrijfsonderdelen kunnen zonder veel te verbouwen worden ingepast en aangesloten op het netwerk. Tussen mei en november 2002 zijn alle betrokken Atos-medewerkers verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. Zij vormen tevens de eerste bewoners van Papendorp. Binnenkort volgen waarschijnlijk nog hun collega's van Kpmg Consulting uit De Meern.
Voorlopig zal het nog behelpen blijven, want de gemeente Utrecht trekt nog anderhalf jaar uit om een adequate infrastructuur aan te leggen.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.