Klanten Platinum bezorgd na overname

Amerikaanse gebruikers van Platinumsoftware zijn na de acquisitie door Computer Associates bezorgd over de toekomst van die producten.

"CA en Platinum hebben concurrerende producten op het gebied van beveiliging en taakplanning. Blijft CA alle producten ondersteunen en verbeteren of laten ze er een aantal vallen?", vraagt Mike Mueller van de Amerikaanse verzekeraar Northwestern Mutual Life Insurance zich af. Volgens het vakblad Computerworld tekent zijn bezorgdheid de heersende sfeer onder gebruikers van Platinumproducten.
Naast CA signaleert de onderzoeksorganisatie Meta Group met de acquisities van BMC Software en Sterling Software een consolidatietrend op het gebied van beheersoftware. "Het uitschakelen van concurrenten is slecht nieuws voor gebruikers. Prijsstijgingen zijn waarschijnlijk, zeker voor oudere mainframecontracten", aldus een nieuwsbrief van Meta.

Duidelijkheid

Eén ding is zeker, stelt Mueller: "CA moet zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen. Het bedrijf heeft de reputatie bedrijven te kopen voor hun omzet en zich vervolgens niet meer om de producten te bekommeren."
CA maakt zijn plannen en strategie rond de Platinumsoftware pas bekend nadat de acquisitie helemaal afgerond is. "We weten nog niet wat er met specifieke producten gaat gebeuren. Maar er bestaat nauwelijks overlap tussen onze producten", verklaarde Yogesh Gupta die bij CA verantwoordelijk is voor productstrategie.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.