IT-fonds trekt nu al half miljard aan

Het IT Fund van de ING Bank, dat voornamelijk belegt in beursgenoteerde automatiseringsbedrijven, is een groot succes. Beleggers hadden medio vorige week al voor 520 miljoen gulden gestoken in het nieuwe IT-fonds. In amper twee weken tijd werd dit bedrag bereikt. Het IT-fonds kent sinds vorige week donderdag een notering op de Amsterdamse effectenbeurs.

De ING Bank is blij verrast door de grote toeloop van beleggers. De timing lijkt goed, want eind vorig jaar werd op de beurs nog geklaagd over de betrekkelijk geringe belangstelling onder Nederlandse beleggers voor hightech-fondsen. Om de interesse te vergroten begon effectenmakelaar Wesselius zelfs met een speciale index. Sinds januari is de belangstelling duidelijk sterk toegenomen. Beleggers verwachten dat de invoering van de Euro en het 'jaar 2000'-probleem de automatiseringsindustrie handenvol werk geeft.
Het IT Fund van de ING Bank stopt uitsluitend geld in IT-ondernemingen. Behalve in beursgenoteerde fondsen wordt ook kapitaal gestoken in startende bedrijven die de potentie hebben later ter beurze te worden genoteerd. Omdat investeringen in deze starters hoge risico's met zich meebrengen, legt het IT Fund maximaal 10 procent van het vermogen in deze categorie in. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.