Antitrust zaak Microsoft uitgesteld tot begin mei

De antitrustzaak tegen Microsoft zal op 10 mei pas weer verdergaan. Dat heeft rechter Thomas Penfield Jackson vorige week bepaald in overleg met advocaten van de softwareleverancier en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Het proces verkeert alweer weken in reces. Oorspronkelijk zou de zaak medio april weer verder gaan, maar Jackson presideert een strafzaak die langer duurt dan voorzien. Indien dat proces niet voor 10 mei is afgerond, hervat de rechter de Microsoft-zaak op de eerste maandag nadat de jury zich over de strafzaak buigt.

Onderhandeling

De juristen van Microsoft en Justitie kwamen vorige week bijeen voor de eerste schikkingsonderhandelingen sinds de aanvang van de rechtszaak. Microsoft beweert dat het al voor de aanvang van het proces streefde naar een schikking, maar kwam kennelijk niet eerder aan daadwerkelijke gesprekken toe. De onderhandelingen liepen echter op niets uit. De concessies die Microsoft naar verluidt aanbood, schoten in de ogen van de aanklagers tekort. Met name de juristen van de negentien Amerikaanse staten stellen hogere eisen. Waar die precies uit bestaan, is niet bekend.
Er zijn vooralsnog geen plannen voor verdere gesprekken, hoewel de twee partijen toekomstige schikkingsbijeenkomsten zeker niet uitsluiten. David Boies, hoofdofficier van Justitie, verklaarde na deze eerste onderhandelingen dat hij is overeengekomen met de advocaten van Microsoft eventuele verdere ontmoetingen niet te openbaren. "Als we productieve schikkingsgesprekken willen hebben, moeten die niet publiekelijk gevoerd worden."  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.