Toch stemming Getronics

De ondernemingskamer verbood Getronics vorige week om de aandeelhouders te laten stemmen over het al dan niet intrekken van het bod aan de obligatiehouders. De stemming kwam er toch, twee dagen later.

Tot een officiële stemming was het vorige week donderdag niet gekomen- dat had de ondernemingsrechter eerder die week verboden. Op de vraag van Peter Paul de Vries van de Vereniging voor Effecten Bezitters wie tegen de obligatieruil is, staken de aanwezige aandeelhouders bij de vergadering echter massaal hun handen op. Later die avond besloot het bedrijf het bod om de obligatieschulden in te wisselen voor nieuwe aandelen in te trekken.
De aandeelhouders uitten zo hun vertrouwen in het reddingsplan van financieel directeur Klaas Wagenaar en bestuursvoorzitter Axel Rückert. De twee willen onder meer door de verkoop van de salarisstrokendivisie, waar nu met vijf partijen over wordt onderhandeld, 300 miljoen euro binnenhalen waarmee volgend jaar de eerste schulden betaald kunnen worden.
De obligatiehouders sputteren nog tegen; aanstaande maandag komt daarom de schuldenruil opnieuw bij de ondernemingskamer.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.