Boos om uitzetting

De Indiase softwarefabrikant I-flex maakt zich kwaad over de uitzetting vorige week door Nederland van veertien gedetacheerde ict'ers. De Indiërs installeerden software bij banken. "We weten van geen wetsovertreding."

Bij invallen vorige week bij vier verschillende banken zijn in totaal 14 Indiase ict'ers van I-flex opgepakt en het land uitgezet, zo meldt het bedrijf. Dat gebeurde onder meer in Amsterdam, waar de vreemdelingenpolitie vier Indiase ict'ers aanhield. In Londen is de verantwoordelijke manager gearresteerd.
I-flex ontwikkelt software voor de financiële sector. Het bedrijf haalde de werknemers naar Nederland met een zakenvisum, aldus een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. "Daarmee mag je wel vergaderen, maar niet werken."
I-flex bestrijdt dat het werkvergunningen nodig heeft. "Deze ict'ers waren er voor installatie of onderhoud. Dat zit inbegrepen bij de aanschaf van het pakket." Zowel de Indiase regering als de Indiase ict-belangenorganisatie Nasscom hebben geprotesteerd bij de Nederlandse ambassadeur. "Het zijn ict'ers, geen misdadigers of terroristen. De aanpak had wel iets beschaafder gekund."

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.