Rabobank in valutasoftware met Olsen & Associates

Rabobank International gaat een samenwerkingsverband aan met het Zwitserse softwarebedrijf Olsen & Associates. Het gaat om een Zwitserse ontwikkelaar van computermodellen voor het voorspellen van onder andere valutakoersen. De joint venture richt zich op het beheersen van valutarisico's. Gezamenlijk zullen beide ondernemingen software voor het afdekken van valutarisico's op de markt brengen.

De naam van de nieuwe onderneming wordt Rabo Olsen Global Overlay Strategies. De vestiging komt in Nederland. Olsen brengt in de joint venture zijn informatiesystemen in. De Rabo zorgt voor de contacten. Samen denken ze de verkoop van 'online' koersinformatie sterk te kunnen vergroten.

Prognoses

Olsen geeft voortdurend real-time informatie over de voornaamste financiële markten. Van liefst 168 valuta worden elke vijf minuten dan wel ieder uur de koersen bijgehouden, variërend van de Amerikaanse dollar tot de Albanese lek. De prognoses van Olsen worden gebruikt door vooraanstaande banken en grote concerns. Beheersing van valutarisico's is daarbij een belangrijk doel. De Rabo verwacht institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen te kunnen interesseren voor deze dienstverlening.
De research van Olsen is gebaseerd op statistische analyse van zeer omvangrijke hoeveelheden data. Sinds 1986 heeft Olsen een gigantische databank aangelegd met meer dan 200 miljoen bied- en vraagnoteringen en 10 miljoen noteringen van een enkele valuta. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.