Cebit trok meer professionele bezoekers

De IT-beurs Cebit die van 13 tot 19 maart in Hannover werd gehouden, heeft aanzienlijk meer professionele bezoekers getrokken dan in 1996. Dit jaar passeerden 526.600 vakgenoten de poorten van de 'Messe' tegen 461.300 in het jaar daarvoor. Honderdduizend zakelijke bezoekers kwamen uit het buitenland.

Het beleid van het beursbestuur om met vrij hoge entreeprijzen de consumenten te ontmoedigen de beurs te bezoeken, lijkt geslaagd. Het aantal computerhobbyisten en andere niet- zakelijke bezoekers daalde flink. In totaal kwamen er ongeveer 610.000 mensen naar de Cebit, iets meer dan de 606.940 van 1996. In dat jaar werd overigens ook voor het eerst een consumentenuitgave van de beurs gehouden, de Cebit Home.
Het toch in vrij groten getale opgekomen beurspubliek kon zich vergapen aan 6855 exposanten, die 352.623 vierkante meter netto-ruimte in beslag namen. Nederland was dit jaar met 109 ondernemingen vertegenwoordigd. Als het aantal bezoekers een indicatie voor nieuwe verkopen inhoudt, dan kan de toekomst met enig optimisme worden bezien. Met name voor Duitsland waar de IT-markt zich de afgelopen tijd bepaald niet sterk ontwikkelde, is dat een lichtpuntje.
De standhouders hadden beslist niet te klagen over de kwaliteit van de bezoekers. De drukte op de beurs was zo groot dat de situatie in de branche door tweederde van de ondernemingen als gunstig tot zeer gunstig werd beoordeeld. Het effect van de beurs op de marktsituatie van de eigen onderneming werd door meer dan 62 procent van de exposanten als (zeer) gunstig beoordeeld. Zo'n 60 procent van de ondernemingen was (zeer) tevreden over het aantal contacten met nieuwe potentiële klanten.
Tot de weinige dissonanten behoorden de beperkte parkeerruimte en de verkeersdrukte. De beursorganisatie geeft openlijk toe dat het tekort aan parkeerplaatsen pijnlijk was. Maar in de komende jaren valt een verbetering te verwachten als Hannover zich opmaakt voor de Expo 2000. De verkeerssituatie zal dan beter worden.
De Cebit '98 vindt van donderdag 19 tot woensdag 25 maart plaats in Hannover. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Correspondent