Microsoft loopt vooruit op Justitie

Microsoft deelt zichzelf op in vijf aparte divisies die zich richten op klantengroepen. Topman Bill Gates ontkent dat deze herstructurering gerelateerd is aan de nu lopende onderhandelingen met Justitie.

Het bedrijf zegt hierdoor wendbaarder te worden en zich beter te kunnen richten op de klanten. "De reorganisatie heeft weinig gevolgen voor de Europese vestigingen. Lokaal zijn we al opgezet in business-units", verklaart woordvoerster Aurelia van den Berg van Microsoft Nederland. "Dit raakt vooral de productgroepen, in de Verenigde Staten."
De nieuw te vormen bedrijfsonderdelen zijn 'Grote bedrijven en Windows', 'Consumenten en commercie', 'Software-ontwikkeling', 'Bedrijfsproductiviteit' en 'Thuisproducten' (waaronder spelletjes). Hiermee stapt Microsoft over naar een organisatiemodel dat is geënt op markten, in plaats van op technologieën. Momenteel zijn de 29.000 werknemers van het bedrijf verdeeld over drie divisies: besturingssystemen, applicaties en andere activiteiten.
De nieuwe divisies komen onder de leiding van vijf vice-presidenten die direct rapporteren aan Gates en Ballmer. Een analist van Summit Strategies stelt dat deze plannen vooral cosmetisch van aard zijn. "Onder de top blijft het bedrijf georganiseerd naar productlijnen. Grote veranderingen daarin zijn niet te verwachten."  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.