Versatel pakt schuldenlast aan

Versatel heeft vorige week een hoger bod uitgebracht op zelf uitgegeven obligaties ter waarde van 1,7 miljard euro. Obligatiehouders hebben het bedrijf dit geld geleend tegen een vast rentebedrag.

Dit levert hoge rentelasten op, waar het telecombedrijf zo snel mogelijk van af wil. Vorig jaar bedroegen de rentelasten 184 miljoen euro.
Versatel biedt obligatiehouders nu 350 miljoen euro en een aandelenbelang van 80 procent. Eerder kwam het bod uit op 310 miljoen euro en een aandeel van 65 procent. Als minder dan 99 procent van de obligatiehouders op het bod ingaan, dreigt het telecombedrijf uitstel van betaling aan te vragen. Het kan dan alsnog via de rechter het bod afdwingen, omdat een meerderheid van de crediteuren akkoord gaat. Vier grote obligatiehouders, bij wie eenderde van de schuldpapieren in handen is en die driekwart van de obligatiehouders vertegenwoordigen, hebben aangegeven in te zullen stemmen.
Naast het nieuwe bod kwam Versatel met jaarcijfers over 2001 naar buiten. De omzet bedroeg 256 miljoen euro, 41 procent meer dan een jaar daarvoor. Het nettoverlies over 2001 bleef steken op 379 miljoen euro, 48 miljoen euro minder dan een jaar daarvoor. Het bedrijf, dat veel klanten bij het mkb heeft, zegt meer werk te willen maken van dsl-aansluitingen. Het verwacht minder glasvezelaansluitingen te zullen leveren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.