KSI blijft jagen op overnames

Automatiseerder KSI International heeft in 1998 een nettowinst van 3,5 miljoen gulden geboekt. Een jaar daarvoor bedroeg de winst nog 0,9 miljoen.

De omzet steeg met 128 procent van 20,9 miljoen naar 47,7 miljoen gulden. Het aantal medewerkers groeide tot 450 medewerkers. Afgelopen jaar nam de IT-dienstverlener de Ité Groep en AWB Industrial over. Het bedrijf wil met het kapitaal uit de beursgang van begin december verdere overnames financieren. Algemeen directeur Toon Rijken zegt de groeidoelstelling van 50 procent per jaar niet alleen via acquisities, maar ook via autonome groei te willen realiseren.

In gesprek

Rijken zegt al met een aantal partijen in gesprek te zijn. "We zijn vooral op zoek naar interessante Internetbedrijven en ondernemingen met adviescapaciteit op het gebied van infrastructuren", voegt hij daaraan toe. KSI heeft het grootste deel van het vergaarde beurskapitaal, veertig van de 55 miljoen gulden, opzij gezet voor groei en overnames. "Slechts vijftien miljoen was bestemd voor de aandeelhouders. Meestal ligt die verhouding andersom", aldus Rijken.
De groeiversnelling was voor KSI de belangrijkste reden om zijn gang naar de Amsterdamse beurs te maken. Maar daarnaast speelde ook een grotere naamsbekendheid een rol. "We merken dat we bekender zijn geworden. Het werven van personeel en in contact treden met klanten gaat makkelijker dan voorheen." Rijken geeft aan dat de groei van de organisatie moet leiden tot het opbouwen van kritische massa. "De markt neemt ons serieus nu wij op weg zijn een groot bedrijf te worden. Mochten we meer geld nodig hebben om de groei te financieren, dan weten we de weg. Als er aanleiding toe is, starten we een tweede aandelenemissie", aldus Rijken.   RS
 
Alliantie met Oracle
KSI en Oracle Nederland hebben afgelopen week een samenwerkingsverband gesloten. Gezamenlijke klanten hebben volgens KSI-directeur Toon Rijken behoefte aan gebundelde kennis op het gebied van specialistische branches en Oracle-technologie. KSI-consultants gaan klanten meer helpen in het toepassen van Oracle-producten. De samenwerking is een uitbreiding van de bestaande relatie tussen KSI en Oracle. De financiële software van Oracle en KSI's producten rond elektronisch bankieren zijn geïntegreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.