Corel opent kantoor Amsterdam of Londen

Corel (grafische software, tekstverwerkers en video-netwerkcomputers) opent een hoofdkantoor in Europa. Kanshebbers voor de Europese vestiging zijn Amsterdam en Londen. Momenteel ligt de Engelse hoofdstad iets voor in de race, maar een definitief besluit is niet genomen.

Dat Amsterdam tot de kanshebbers behoort, is geen toeval want Wordperfect heeft in Nederland altijd een grote gebruikersgroep gekend. De sprong naar Europa duidt op een bijstelling van de strategie. Tot voor kort huldigde Corel een sterk gecentraliseerde bedrijfsfilosofie. Zoveel mogelijk werd vanuit Ottawa in Canada gedaan. Uit kostenoverwegingen bleef de aanwezigheid in andere landen tot het uiterste beperkt. De Corel-verkopers reizen voortdurend de oceaan over om hun gezicht te laten zien. Alleen de Europese distributie en after-salesservice loopt via Ierland.

Integratie

De grote zakelijke klanten van Corel hechten aan een netwerk van regionale bureaus. Cruciaal voor het succes van de Wordperfect Office Suite is de verkoop aan grote bedrijven en instellingen. Die verkoop kan beter vanuit de landen zelf geschieden. Corel test momenteel een bèta-versie van 'Office for Java'. Hiervoor bestaat grote belangstelling in het bedrijfsleven. Corel heeft medio januari ook een licentie genomen op Netscape Communicator, de geïntegreerde suite van clientsoftware voor open e-mail, groupware en webbrowsing. Corel wil Communicator integreren met Wordperfect Suite 8 en Office Professional 8. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Correspondent