IT-dochter Akzo naar Origin

Akzo Nobel wil zijn automatiseringsdochter onderbrengen bij Origin. Akzo Nobel Information Services (AIS) is binnen het Nederlands/Zweedse-concern verantwoordelijk voor de IT in Europa, Noord-Amerika en Azië en biedt werk aan zevenhonderd mensen.

AIS wordt volgens de bestaande plannen geïntegreerd in Origin. Ondernemingsraad en bonden zijn om advies gevraagd. Als deze zich hebben uitgelaten zullen de definitieve plannen bekend worden gemaakt.
Volgens S. Reintsema, verantwoordelijk voor AIS, sluiten beide bedrijven goed bij elkaar aan, met name in de bedrijfscultuur. Origin heeft als Philips-dochter verder de nodige ervaring in het integreren van grote groepen medewerkers van andere bedrijven. De relatie tussen Akzo Nobel en Origin zal volgens R. Pickering, bestuursvoorzitter van Origin, voor andere multinationals een voorbeeld zijn waar het gaat om de "strategische inkoop van hun IT-diensten".
Origin, met een hoofdkantoor in Eindhoven, is actief in 32 landen en telt meer dan zeventienduizend werknemers. Akzo Nobel biedt werk aan 86 duizend mensen in zestig landen. De omzet van het concern in 1998 was 27,5 miljard gulden.  TK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-26T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.