Nieuwe structuur directie Pinkroccade doorgevoerd

Dit jaar zelfde winst verwacht

Nederlands op vier na grootste ict-dienstverlener Pinkroccade verwacht dit jaar ongeveer evenveel winst te maken als in 2002. Het bedrijf boekte over het vorige jaar een winst van 5,1 miljoen euro, fors minder dan de 24,8 miljoen euro over 2001.

Het bedrijf "kijkt met vertrouwen naar 2003", zo meldde het bij de presentatie van de jaarcijfers. Het verwacht op korte termijn geen opleving, maar denkt dat de markt in 2004 minder moeilijk gaat worden. De winst over 2002 is iets hoger dan in januari werd verwacht. Toen rekende Pinkroccade nog op een winst van 4,6 miljoen euro.
De dienstverlener trof een voorziening van 5,9 miljoen euro voor nog een capaciteitsreductie, die rondom de jaarwisseling speelde. Vorig jaar vertrokken ongeveer 1300 medewerkers, waarvan 684 door ontslag. Eind 2002 had Pinkroccade 8147 medewerkers.
Het bedrijf meldde ook een nieuwe structuur van de directie, die gaat bestaan uit drie personen. In juni vorig jaar vertrokken vijf van de zes concerndirectieleden. Het bedrijf deelde de vijftien werkmaatschappijen in zes sectoren in, waaronder financiën, ict-management, overheid, gezondheidszorg en industrie. President-directeur Henk Bosma krijgt per 15 maart twee topmannen naast zich. Aart Klompe blijft financieel directeur en Peter van den Hevel wordt algemeen directeur.
Van den Heuvel vertrok eind vorig jaar bij de door hem opgerichte internetdienstverlener Escador. Dat moest in oktober uitstel van betaling aanvragen. Van den Heuvel is een oude bekende; voor de overstap naar Escador werkte hij al vijftien jaar bij de dienstverlener, onder meer als directeur van Pinkroccade Finance.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-21T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.