Andersen in zee met Microsoft

Andersen Consulting zet samen met Microsoft de joint venture Avanade op. Dit bedrijf levert Internet- en adviesdiensten, gericht op het recente besturingssysteem Windows 2000. Met de expertise van het advieskantoor op het gebied van elektronische handel en bedrijfsbrede software, in combinatie met de technologische kennis van het softwarebedrijf, denken de partners hun slag te slaan op de zakelijke markt voor Internettoepassingen.

De gezamenlijke investering bedraagt ongeveer één miljard dollar. Microsoft pompt 385 miljoen aan contanten in Avenade en leidt de Andersen-consultants op; het advieskantoor levert op zijn beurt de meeste consultants en biedt advisering en trainingen aan. Het bedrijf, met Seattle als uitvalsbasis, denkt de komende twee jaar zo'n drieduizend technici met Microsoft-diploma's nodig te hebben.
De softwarereus sloot in december 1999 ook al een alliantie met Sun Microsystems en Pricewaterhouse Coopers, met oog op de versterking van de Internetdienstverlening . Andersen Consulting sloot onlangs een samenwerkinsgovereenkomst met het elektronisch-inkoopbedrijf Commerce One.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Rik Sanders