Hightech klimt moeizaam uit dal

Grote bedrijven nog voorzichtig met bestedingen

Er zijn voorzichtige tekenen dat de technologiesector zich herstelt. Grootste verrassing is de toename van orders in de telecom. Deze industrietak was in het verleden van grote invloed op groei in de technologiesector, aldus Business Week.

Is de dip in de technologiesector voorbij? Bewijzen voor een herstel van de ergste inzinking uit de geschiedenis, druppelen binnen. Op 27 februari vertelde Alan Greenspan, voorzitter van de Centrale Bank, het congres dat de computersector in het laatste kwartaal van 2001 tweecijferige winstpercentages boekte. In januari steeg het aantal orders voor gebruiksgoederen. En volgens James C. Morgan, ceo van Applied Materials begint de halfgeleiderindustrie - normaliter het weerhaantje- tekenen van leven te vertonen, nu de fabrieken weer meer chips beginnen te produceren voor pc's, mobiele telefoons, internetrouters, enzovoort. "De industrie boekt langzaam vooruitgang", aldus Morgan.

 


De auteur of oorspronkelijke uitgever van deze bijdrage heeft geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Business Week
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.