Debis en vakbonden sluiten eindelijk akkoord over cao

De vakbonden hebben een akkoord bereikt met automatiseringsbedrijf Debis over de eenjarige cao.

CNV-onderhandelaar Peter Geraerds meldt opgelucht dat er overeenstemming is bereikt over een structurele loonsverhoging van 2 procent en daarnaast een beoordelingsafhankelijke verhoging van gemiddeld 2,5 procent. Aan het eind van het jaar ontvangen de werknemers een eenmalige toeslag van een half procent. Verder maakten de partijen afspraken over het bestuderen van een leeftijdsbewust personeelsbeleid en het zogeheten cafetaria-model. Dit laatste houdt in dat de werknemers naar eigen behoefte individuele arbeidsvoorwaarden kunnen afspreken met de werkgever. De resultaten van deze studie komen tijdens de besprekingen over de nieuwe cao aan de orde.

Tevreden

De onderhandelingen tussen Debis en de bonden liepen de afgelopen maanden een aantal malen vast. In februari verliet de Debis-directie de onderhandelingstafel. De vakbonden en de onderneming waren het oneens over de beloningsvorm. Debis wilde de ruimte voor loonsverhoging volledig inzetten voor variabele beloning en winstdeling. De vakbonden vonden dit echter onbespreekbaar. Zij pleitten voor structurele verhogingen. De partijen besloten een afkoelingsperiode in te stellen. Onlangs kwamen ze weer bijeen.
De CNV is nu tevreden. "We blijven met dit compromis ruim binnen de grenzen van wat de vakbonden redelijk achten", concludeert Geraerds. De vakbondsman complimenteert beide partijen. "De problemen zijn opgelost. Zo hoort het ook." In april praten de partijen verder om de puntjes op de i te zetten.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.