Motorola daagt Intel voor rechter

Chipfabrikant Motorola klaagt concurrent Intel aan wegens pogingen achter zijn bedrijfsgeheimen te komen. Het gaat hier om het technische ontwerp van de Power PC-processor. Het aangeklaagde bedrijf zou ontwikkelaars bij Motorola wegkopen om zo toegang te krijgen tot diens technologie.

Volgens de aanklacht zijn deze praktijken begonnen toen Intel Mark McDermott, het voormalig hoofd van één van Motorola's Power PC-ontwerpcentra, in dienst nam. McDermott zou vervolgens met zijn nieuwe werkgever hebben samengespannen om vijftien andere Motorola-werknemers van het ontwikkelcentrum in Texas weg te kapen. Intel ontkent alle beschuldigingen en bereidt een forse verdediging voor. De rechtbank zal binnen drie maanden een hoorzitting houden en bepalen of deze klacht tot een rechtszaak wordt.

Anti-concurrentie

Motorola beweert echter het niet op Intel gemunt te hebben. "Wij willen alleen onze bedrijfsgeheimen beschermen", aldus een woordvoerder. Het bedrijf eist dat de Pentium-fabrikant zijn nieuwe werknemers niet gelijksoortig werk geeft als zij bij hun vorige werknemer hadden. Overigens laat Motorola zijn personeel geen anti-concurrentie-overeenkomsten tekenen. Dergelijke verklaringen verbieden werknemers voor een bepaalde periode hetzelfde werk te verrichten bij een concurrent.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker