Aandeelhouders Bay stappen naar rechter

Bay Networks zal zich met hand en tand verdedigen tegen de rechtszaken die twee aandeelhouders van het bedrijf tegen de onderneming hebben ingesteld. De gedupeerde aandeelhouder voeren aan dat Bay misleidend is geweest over zijn produkten en de marktaandelen van het bedrijf.

In de twee zaken wordt genoegdoening geëist voor aandeelhouders die tussen 25 juni 1995 en 14 oktober 1996 aandelen in Bay hebben gekocht. In een verklaring zegt Bay dat de aanklachten elke grond missen. Verder wil het bedrijf niet ingaan op de kwestie.
Een van de zaken loopt bij de rechtbank in Noord-Californië. Aangevoerd wordt dat federale regels in zake het effectenverkeer zijn schonden door Bay. De ander zaak loopt in Santa Clara en gaat over het overtreden van de California Corporations Code.
Aanleiding voor de rechtszaak is de koersval van het aandeel Bay in oktober van het vorige jaar. Het bedrijf presenteerde toen tegenvallende cijfers. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Mark Plekker