Autodesk beperkt verliezen

Leverancier van ontwerpsoftware neemt drie bedrijven over

In het vierde kwartaal behaalde Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware voor bruggen, gebouwen en speelgoed, een winst van 6,4 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 21,8 miljoen dollar. De jaaromzet bedraagt 825 miljoen dollar, tegenover 947 in het jaar daarvoor.

Het Amerikaanse bedrijf, met name bekend vanwege zijn softwarepakket Autocad, wist in het vierde kwartaal, dat op 31 januari eindigde, eerdere verliezen goed te maken. Autodesk leed in het derde kwartaal nog een verlies van 3,9 miljoen dollar. "Dat bewijst dat onze licentiestrategie, gebaseerd op abonnementen, werkt", aldus topvrouw Carol Bartz.
Aan het eind van het tweede kwartaal maakte het bedrijf bekend 250 medewerkers, ofwel 7 procent van het personeel, te zullen ontslaan. Voor die ontslagronde reserveerde het bedrijf in het derde kwartaal 12,5 miljoen dollar.

Bedradingsmodellen

Het bedrijf nam begin maart drie niet beursgenoteerde bedrijven over: Trueinnovations, een bedrijf dat software levert voor bestands- en gegevensbeheer, Via Development, leverancier van diagramontwerpsoftware en Linius, dat kabel- en bedradingsmodellen genereert op basis van Autocad-ontwerpen.
In de Benelux heeft Autocad zo'n zeventigduizend gebruikers. Die kunnen zich deze maand uitleven op een nieuwe versie van de ontwerpsoftware-suite. Autocad en de andere ontwerpprogramma's werken nu onder meer met compressietechnieken om het opslaan en versturen van bestanden te versnellen. De standaardinstallatie van Autocad bevat nu Express Tools, zodat nu bijvoorbeeld tekst langs een boog geplaatst kan worden. Het pakket is niet veel zwaarder geworden, stelt het bedrijf. Minimaal vereist het echter een Pentium III-processor. Naast Autocad 2004 onthulde het bedrijf onder meer Autodesk Revit 5.1 en gis-applicaties zoals Autodesk Map 2004.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-14T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.