Logicacmg net op tijd

Melding van reorganisatie gedaan vóór invoering nieuwe ontslagwet

De ontslagregels voor uitzendkrachten, bekend als Bijlage B, worden toch nog gebruikt voor de detacheerders van Logicacmg die als gevolg van de fusie dit jaar hun ontslag krijgen. Dat blijkt daags na de invoering van de nieuwe ontslagregels, die deze route juist verbieden.

De uitzendontslagroute is met ingang van afgelopen woensdag niet meer mogelijk. Artikel II van het gewijzigde ontslagbesluit dat Aart Jan de Geus van Sociale Zaken deze week invoerde, laat de ontslagregels in stand voor meldingen van collectief ontslag en ontslagaanvragen die voor afgelopen woensdag zijn ingediend. De melding van de reorganisatie van Logicacmg dateert van twee weken daarvoor.
Dat betekent dat Logicacmg voor zijn reorganisatie opnieuw gebruik kan maken van Bijlage B om detacheerders te ontslaan. Het bedrijf wil dit jaar 415 medewerkers ontslaan, 265 bij Logicacmg en 150 bij dochterbedrijf Wireless Networks. Bij Logicacmg gaat het onder meer om stafmedewerkers, voor wie Bijlage B niet geldt.
Het CWI verklaarde vorige week al van plan te zijn, in weerwil van het advies van de Stichting van de Arbeid, Bijlage B te gebruiken voor het ontslag van detacheerders, tot op de dag dat minister De Geus de wetgeving aanpast.
"We hebben eind februari melding gedaan", vertelt Paul Schuyt, sinds vorige week topman van Logicacmg Nederland. "Dat betekent, als ik de verklaring van De Geus goed lees, dat Bijlage B van toepassing is. We moeten de wet uitvoeren zoals de wetgever hem bedoeld heeft."

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-14T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.