Extra subsidie voor excellente onderzoekers

AMSTERDAM - De Vrije Universiteit heeft dr Aart van der Vaart 850.000 gulden extra subsidie toegekend voor verder onderzoek naar de theorie van semiparametrische modellen.

Het geld komt uit een potje dat het universiteitsbestuur heeft samengesteld om eigen wetenschappers te ondersteunen die met hun innovatieve onderzoek het profiel van hun faculteit mede bepalen. Op die manier wil de VU bijdragen aan de vernieuwing van het wetenschappelijk kader van de universiteit. Dit jaar is 4,6 miljoen gulden toegekend uit het universitaire stimuleringsfonds aan vijf wetenschappers. Er werden zestien aanvragen voor de extra premies ingediend.
Van der Vaart is universitair hoofddocent bij de Faculteit der Wiskunde en Informatica. Het onderzoek van Van der Vaart ligt op het terrein van de mathematische statistiek, meer in het bijzonder de theorievorming rond de semiparametrische modellen. Deze modellen worden op dit moment al veelvuldig toegepast in de medische statistiek en de econometrie. Van der Vaart heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de theorie, onder andere door de toepassing en verdere ontwikkeling van 'empirische processen', een object uit de kansberekening, en een studie naar absolute maatstaven voor de 'efficiëntie' van statistische procedures. Een deel van zijn onderzoek zal de komende jaren gericht zijn op het ontwikkelen van nieuwe modellen die uiteindelijk moeten leiden tot een consistente, universele theorie. Van der Vaart is onder andere associate-editor van 'Annals of Statistics', het meest toonaangevend tijdschrift op het gebied van de mathematische statistiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.