CA blijft jagen op onwillig CSC

De Raad van Bestuur van Computer Sciences Corporation (CSC) heeft afgelopen maandag definitief het overnamebod van ruim negen miljard dollar van Computer Associates (CA) afgewezen.

Systeemintegrator CSC maakte verder bekend aanbiedingen van derde partijen in overweging te nemen. Het bedrijf heeft daarbij een aantal mogelijkheden: één of meer samenwerkingsovereenkomsten, joint ventures of andere strategische samenwerkingsverbanden.
CA is verbaasd over de onverzettelijkheid waarmee CSC weigert te praten over een acquisitie. "CSC ontkent de rechten van zijn aandeelhouders", aldus Charles Wang, directeur van CA. Het bedrijf van Wang geeft de moed echter niet op en biedt de aandeelhouders van CSC 108 dollar per normaal aandeel.
Door nu andere samenwerkingsverbanden aan te gaan, probeert CSC zijn onafhankelijkheid te bewaren. Het bedrijf overweegt zelfs nieuwe aandelen uit te geven en nieuwe leningen af te sluiten om zichzelf minder aantrekkelijk te maken als overnamekandidaat.

Te laag

Softwarebedrijf CA maakte vorige maand een vijandig overnamebod openbaar nadat de onderhandelingen stuk waren gelopen. Unaniem concludeerde de Raad van Bestuur van CSC dat de prijs van 108 dollar per aandeel te laag is. Bovendien menen de leden dat CSC in geval van een acquisitie zijn klanten verliest en dat de neutraliteit van het bedrijf in het geding komt omdat ze als systeemintegrator software selecteert voor zijn klanten.
Ondertussen rollen de twee bedrijven al weken over straat. Via openbare briefwisselingen en het aanspannen van rechtszaken communiceren beide partijen met elkaar. Zo zou Wang hebben geprobeerd om CSC-baas Van B. Honeycutt om te kopen. CA ontkent dit echter. De laatste publiekelijke uithaal komt uit de burelen van CSC, die een rechtszaak tegen CA indiende vanwege het gebruik van illegale middelen in de overnamepoging. In de aanklacht vraagt CSC de rechter CA te verbieden contact op te nemen met zijn klanten en medewerkers. Analisten noemen de rechtszaak 'onnozel' en verwachten weinig kans op succes voor CSC.
Een koop van CSC maakt Computer Associates met een uitgebreide service-organisatie compleet. Het gezamenlijke bedrijf, met 55.000 werknemers en een jaaromzet van elf miljard dollar, zou de concurrentie aankunnen met systeemintegrators als IBM.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.