ICT-verenigingen weer op een lijn

Fenit en de Vereniging ICT Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De bestuurders zullen voortaan op reguliere basis met elkaar overleggen over gezamenlijke vraagstukken.

Daarmee moet de ICT-branche een duidelijker gezicht naar buiten toe krijgen en het lobbywerk verbeterd kunnen worden. Ook zullen de twee organisaties hun samenwerking openstellen voor andere ICT-brancheverenigingen, zoals Vecai, Netelcom en NLIP.
De voorgenomen fusie tussen Fenit en de opgenomen branche-verenigingen Vifka Office Products, Systems & Services en Vifka Telecommunicatie liep vorig jaar zomer spaak. Bestuurswisselingen en verontruste leden zorgden ervoor dat de gesprekken in het najaar werden hervat. Het fusieplan is echter van tafel. De ambities zijn teruggedraaid tot het maken van praktische afspraken en het opzetten van een netwerk van ICT-verenigingen voor dienstverlening op maat. In de overeenkomst is verder afgesproken dat leden van de ene vereniging buitengewoon lid kunnen worden bij de andere vereniging voor specifieke belangenbehartiging.
De Vereniging ICT stelt Pieter Liefkens (ex-Lucent) voor als nieuwe voorzitter en Philip Todd als nieuwe directeur.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Rik Sanders