CMG doorbreekt omzetgrens van één miljard

CMG heeft in 1998 zowel omzet als winst verdubbeld. De opbrengsten stegen met 51 procent van 966,5 miljoen in 1997 naar 1,45 miljard gulden vorig jaar. De nettowinst groeide met 57 procent van 78,2 miljoen naar 122,7 miljoen gulden. Het verloop bedroeg 14 procent (870 vertrokken automatiseerders).

Bestuursvoorzitter Cor Stutterheim ziet in de goede rapportcijfers een bevestiging van de gekozen strategie: het op een beperkt aantal markten aangaan van langdurige relaties met klanten die vanuit een Europese basis wereldwijd kunnen worden ondersteund. De IT-activiteiten zijn erop gericht de primaire processen bij organisaties structureel te verbeteren. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf zijn orderportefeuille bij multinationals zoals Exxon, ABN Amro en KLM uitgebreid. De sterkste groei boekte het bedrijf binnen de energiesector. CMG heeft vorig jaar weinig millennium- en euro-reparatiewerkzaamheden verricht.

Benelux

Het aantal medewerkers steeg met 44 procent naar 7122 (2741 nieuwelingen). In de Benelux werken veruit de meeste CMG'ers: op 31 december 1998 waren dat er 4752: een toename van 34 procent.
Het grootste deel van de omzet (zo'n 905 miljoen gulden) komt uit de Benelux (Nederland). De omzetgroei van 39,6 procent bleef achter bij het gemiddelde. De bijdrage van niet-Nederlandse activiteiten nam in verhouding toe, vooral door overnames. CMG investeerde vorig jaar extra in Duitsland (overname CMS) en Groot-Brittannië (overnames Microlex en Rohirst). Ook betrad het de Franse markt met drie acquisities: Alias, Cometh en Techside. De IT-dienstverlener was in totaal circa zeventig miljoen gulden kwijt aan de gepleegde overnames. Aanloopkosten in Frankrijk zorgden daar voor een verlies van 2,7 miljoen op een omzet van dertig miljoen gulden.

35ste jaar

Stutterheim verwacht dit jaar geen last te hebben van de te verwachten afnemende economische groei, Hij denkt dat klanten zich bij het vaststellen van hun IT-budget eerder laten leiden door de noodzaak om te concurreren op veranderende markten. Een eventueel uitstel van IT-opdrachten vanwege het millenniumprobleem zal dan ook van korte duur zijn, aldus Stutterheim. Hij voorspelt in 1999 - het 35ste bestaansjaar - een voortgezette groei. CMG zal ook dit jaar op jacht gaan naar geschikte overnamekandidaten.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.