CEO Ronald Tetteroo: Drummer leidt miljoenenbedrijf

Ronald Tetteroo (35), CEO, heeft maar één doel voor ogen. Binnen vijf jaar moet 'zijn' bedrijf, Inforay, dè leverancier van software voor het ontsluiten van databases zijn. Op aandrang van investeerders verhuisde hij eind vorig jaar naar Boston "om daar dicht bij de concurrentie te zitten". Daar begint de dag nog voor de zon opkomt. 's Avonds dineert hij met klanten. Zijn vrouw ziet hij zelden. "Inforay staat over vijf jaar aan de top. Maar of ik dan nog CEO ben, is de vraag."

Volgens Roel Pieper, Philipsbestuurder, is het piepjonge Inforay hard op weg de nieuwe Baan te worden. Tetteroo twijfelt daar niet aan. "Ik ben een man van initiatieven." Zijn studententijd is wat dat betreft kenmerkend. "De huisband van de universiteit werd altijd uitgefloten en met tomaten bekogeld. Met een lening van twintigduizend gulden richtte ik een nieuwe band op, met professionele apparatuur. De Hermes House Band." Het groepje van drummer Tetteroo werd een doorslaand succes. "Met het nummer 'I will survive' hebben we wekenlang op nummer 1 gestaan." Voor drummen heeft hij al lang geen tijd meer. Maar de vriendenband uit de studententijd is gebleven. "De meeste bandleden zijn nu uit de muziek. Via e-mail houden we contact, want door die tijd zijn we vrienden voor het leven."

'Take a break'

Na zijn studie kan Tetteroo bij Shell aan de slag als 'business generalist'. "Daar merkte ik dat beslissingen vaak worden genomen op basis van verouderde informatie. Ik ontwikkelde software om makkelijk toegang te kunnen krijgen tot verschillende databases." KPMG gaf hem tenslotte de kans het door hem ontwikkelde programma te perfectioneren. "Als me dat zou lukken, lag er een miljoen voor me klaar. Het kostte een paar jaar, maar uiteindelijk heb ik dat geld verdiend."
Roel Pieper speelt een belangrijke rol in het succes van het in 1994 opgerichte Inforay. Via een toevallige ontmoeting op een vliegveld in 1991 raakten de twee bevriend. "Ik heb veel van Roel geleerd. Zo adviseerde hij mij ruim de tijd te nemen om de software minutieus te testen." Pieper zit inmiddels in de Raad van Bestuur van Inforay. De Philipsbestuurder adviseert hem ook op het persoonlijke vlak. Tetteroo: "Ik maak erg lange dagen. 'Take a break' heeft Roel me onlangs geadviseerd. 'Je moet af en toe eens gas terugnemen.' Dus heb ik het afgelopen weekend samen met mijn vrouw gezellig sneeuw geruimd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Wim Amerongen