Info Products UK neemt Simmons Magee over

Info Products UK, dat deel uit maakt van het Nederlandse KNP BT concern, heeft branchegenoot Simmons Magee overgenomen. Beide bedrijven zullen volledig worden geïntegreerd en onder de naam Info Products verder gaan. Het Britse bedrijf is wederverkoper van op Intel- of risc-chips gebaseerde computers. Ook levert men integratie- en technische diensten. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 180 miljoen gulden.

Simmons Magee geeft werk aan 190 mensen, verdeeld over zes vestigingen. De hoofdvestiging staat in Basingstoke. Men richt zich op de grootste 2000 Britse ondernemingen, alsmede op banken en financiële instellingen die jaarlijks meer dan 250.000 pond (750.000 gulden) aan IT uitgeven. De meeste klanten zitten in Londen en omgeving, en in Schotland.
Info Products UK is onderdeel van IP Europa, dat vorig jaar 2,4 miljard gulden omzette. In Engeland bedroeg de omzet ongeveer 450 miljoen gulden. In dit land, na Duitsland de grootste markt van Europa, behoort men nu tot de grootste aanbieders. Info Products ziet in Engeland nog aardige groeimogelijkheden.
Het bedrijf is bezig via acquisities krachtig te groeien. Met de laatste overname versterkt de Nederlandse onderneming haar positie als de grootste multinationale PC-systeembouwer van Europa. Onlangs werd bekend dat de banden met Entex Information Services en Otsuka Shokai in de Global Alliance worden versterkt. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.