Getronics zwaar in het rood

Automatiseerder Getronics heeft over het afgelopen jaar een nettoverlies geleden van 1,04 miljard euro. Over 2000 boekte Getronics nog een nettowinst van 60 miljoen euro. Het omvangrijke verlies is met name toe te schrijven aan de afschrijving van goodwill voor een bedrag van 930 miljoen euro.

Het leeuwendeel van de goodwill is toe te schrijven aan de afboeking van de boekwaarde van het in 1999 overgenomen it-bedrijf Wang. Getronics slaag er over 2001 wel in de omzet op peil te houden. Deze steeg met een lichte 0,5 procent van 4,12 naar 4,15 miljard euro.
De omzet uit diensten nam het afgelopen jaar met 3,6 procent toe naar 2,79 miljard euro - in 2000 was dat nog 2,69 miljard euro - en bedraagt nu 67 procent van de totale omzet van Getronics. Tegelijkertijd nam de omzet uit geleverde ict-producten met 1,2 procent af. Vooral in de tweede helft van vorig jaar trad voor Getronics de stagnatie op. Over de eerste zes maanden van 2001 boekte het ict-bedrijf nog een omzetgroei van bijna 10 procent.

Kosten drukken

Getronics probeert intussen via met name personeelsreducties de kosten te drukken. In de tweede helft van 2001 is het aantal medewerkers wereldwijd met 6 procent (1786 personeelsleden) teruggedrongen en daarmee ligt het bedrijf volgens eigen zeggen voor op het schema. Ook voor dit jaar gaat men door met het schrappen van banen, zoals dat tijdens de in november vorig jaar aangekondigde herstructureringsmaatregelen is vastgelegd. Getronics durft pas voor de tweede helft van dit jaar te rekenen op marktherstel. Over de eerste zes maanden van 2002 gaat het bedrijf uit van lagere resultaten dan over de vergelijkbare periode in 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.