Winstverwachting Neways van volgend jaar onzeker

Grotere afhankelijkheid van Duitse markt

Neways Electronics durft geen concrete winstverwachting voor het lopende jaar te geven. De producent van professionele elektronica is sinds de overname vorig jaar van drie Philips-bedrijven sterker afhankelijk geworden van de Duitse markt. En de economische situatie daar is niet erg zeker. Dit uit zich in aarzelende investeringen.

Vooral PMA (Prozess und Maschinen Automation) waarin Neways een belang heeft van 76 procent, vraagt nog heel wat aandacht van het management van Neways. Vorig jaar werd PMA te Kassel al gesaneerd. De kosten daar zijn thans onder controle. Maar omzet en resultaten vielen tegen, zo bleek tijdens de toelichting op de jaarcijfers van Neways.
Vooral door de overname van de drie Philips-bedrijven steeg de omzet vorig jaar van 150,6 miljoen gulden naar 236,4 miljoen. De groei op eigen kracht was gering, namelijk 3 procent. De nettowinst steeg fractioneel, namelijk van 6 miljoen naar 6,3 miljoen gulden.

Continuïteit

Oprichter/grootaandeelhouder G. Meulensteen blijft voorlopig nog aan het roer bij Neways. Omwille van de continuïteit en duidelijkheid kan dit enkele jaren duren. Dat is opvallend want Meulensteen zat vorig jaar rustig van zijn pensioen te genieten, toen plotseling zijn opvolger in verband met ziekte moest terugtreden. Meulensteen zou toen tijdelijk de leiding op zich nemen, totdat een geschikte opvolger was gevonden. Maar nu blijkt hij mede door de problemen met de Philips-bedrijven de kar toch liever zelf te willen trekken.
Overigens is Neways vorig jaar verhuisd van Nuenen naar Son, waar een nieuw pand op het Science Park Eindhoven is betrokken. De onderneming telt 1000 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Correspondent