Computerdienst Nedlloyd overgenomen door EDS

EDS heeft Nedlloyd Computer Services (NCS) overgenomen, zo hebben beide bedrijven kortgeleden bekendgemaakt. NCS was een dochteronderneming van Koninklijke Nedlloyd. De ongeveer honderd medewerkers van het rekencentrum zijn bij EDS in dienst getreden.

NCS verzorgde de automatisering van Nedlloyd Lijnen. Koninklijke Nedlloyd beschouwde informatietechnologie niet langer als een kerntaak en startte vorig jaar met EDS onderhandelingen over uitbesteding. Door de plotselinge fusie tussen Nedlloyd en P&O werden de besprekingen stopgezet. De overname ging uiteindelijk toch door. Een extra reden was de samenvoeging van de onderdelen Nedlloyd Lijnen en P&O Containers, waarbij de keuze viel op ondersteuning door IT-systemen van P&O. De gegevens uit de overbodig geworden NCS-systemen moeten nu worden overgezet naar die van P&O. Door de NCS-activiteiten uit te besteden aan EDS is de continuïteit ervan tijdens het migratieproces gegarandeerd. Daarnaast ondersteunt EDS P&O Nedlloyd bij het overhevelen van de gegevens uit ondermeer Oracle-produkten en -toepassingen.
P&O Nedlloyd is door de fusie uitgegroeid tot één van de grootste container/lijnvaart-ondernemingen ter wereld. De IT-omgeving moet hierop worden ingericht. De P&O-systemen passen beter in deze omgeving dan de NCS-architectuur, laat de woordvoerder van P&O Nedlloyd weten. Wanneer de migratie is afgerond, zit het werk er voor EDS vooralsnog op. Of P&O Nedlloyd daarna opnieuw IT-taken aan EDS zal uitbesteden is een vraag die op dit moment niet aan de orde is, meldt de woordvoerder.
 
Seer en EDS sluiten overeenkomst
EDS, leverancier van IT-toepassingen, heeft een vijfjarige softwarelicentie-overeenkomst met Seer Technologies gesloten. Het betreft enkele duizenden licenties, met de optie om aanvullende licenties te kopen tegen gereduceerd tarief. Op basis van dit contract heeft het Amerikaanse automatiseringsbedrijf het recht om de ontwikkelomgeving Seer*Hps te gebruiken in Windows NT en OS/2-omgevingen en Netessential als zelfstandig hulpmiddelenpakket voor middleware. Ook krijgt het de beschikking over de beveilingsprodukten van Seer.
De produkten ondersteunen klanten bij het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen in een datacentrische ontwikkelomgeving. Voor EDS is de aankoop van deze ontwikkelinstrumenten interessant omdat het bedrijf wereldwijd grote multinationals, zoals General Motors en Rank Xerox, vanuit datacenters ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.