Managed hosting door True

IT-dienstverleners hoopvol gestemd

 

VOORBURG - Ondernemers in de informatietechnologie zijn optimistisch over het thans lopende eerste kwartaal van dit jaar. Ze verwachten een verdere toename van de omzet. Ook de orderontvangsten ontwikkelen zich positief. Daarnaast wordt een uitbreiding van de personeelsomvang voorzien.

Dit blijkt uit de Conjunctuurtest Zakelijke Dienstverlening, die het Centraal Bureau voor de Statistiek ieder kwartaal houdt. De omzet en orderontvangst van de IT-bedrijven lagen in het vierde kwartaal van 1995 hoger dan in het kwartaal daarvoor. Voor een aanzienlijk deel van de ondernemers was deze groei onverwacht. Ze bleken veel te pessimistisch te zijn geweest.
Het aantal ondernemers dat in het derde kwartaal van 1995 een toename van de omzet en orderontvangst voor het daaropvolgende kwartaal verwachtte, overtrof het aantal negatieve voorspellingen met ongeveer 30 procent. Bij de feitelijke realisatie lag dit verschil op ruim 80 procent.
Vergeleken met het vierde kwartaal 1994 is het oordeel over de orderportefeuille normaal te noemen. Het aantal positief gestemden en het aantal negatief gestemden houdt elkaar ongeveer in evenwicht. Vanaf begin 1992 is voor deze Conjunctuurtest elk kwartaal bij ongeveer 650 ondernemingen in de zakelijke dienstverlening een enquête gehouden. De vragenlijst richt zich behalve op de computerservicebureaus ook op de ingenieurs- en architectenbureaus en de economische adviesbureaus. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1409285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×