Overname Holec versterkt Getronics

AMSTERDAM - Getronics wil Holec Projects overnemen van de Begemann Groep, het bedrijfsconglomeraat van de gebroeders Joep en Jeroen van den Nieuwenhuijzen. De onderhandelingen hierover verkeren in een vergevorderd stadium. Getronics is vooral geïnteresseerd in het Hengelose bedrijf vanwege activiteiten op gebied van industriële automatisering.

Getronics-topman drs A.H.J. Risseeuw ziet grote mogelijkheden voor groei in deze markt gezien de toenemende integratie van produktie- en informatietechnologie. Door de overname van Holec Projects (160 miljoen omzet) wordt Getronics op dit gebied een redelijk grote speler. Tot nog toe vormde industriële automatisering een vrij kleine activiteit van Getronics.
Daarnaast wordt op het terrein van de energietoepassingen in toenemende mate gebruik gemaakt van ondersteunende automatisering. De combinatie van Holec Projects met het Competence Center Industriële Automatisering van Getronics biedt dan ook gunstige perspectieven, aldus Risseeuw.
Holec Projects levert systemen op het gebied van elektriciteit. Het betreft hier opwekking, transport, distributie en conversie van elektrische energie, inclusief de daarbij behorende beveiligings- en controlesystemen. Bij de industriële automatisering biedt het bedrijf integrale dienstverlening. Het opereert als 'contracting' en 'engineering' organisatie. Holec Projects telt 575 man personeel, dat is verdeeld over vijf vestigingen.
De verkoop van het Hengelose bedrijf is allerminst een verrassing. De Begemann Groep is bezig met een ware uitverkoop. Het conglomeraat dat in zijn glorietijd bijna maandelijks een bedrijfje overnam, heeft aangekondigd zichzelf verder als participatiemaatschappij te willen ontwikkelen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-01T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.