Radiostilte bij CSS

De reorganisatie bij CSS Professional Resources verloopt erg stroef. De zeventig medewerkers die de wacht is aangezegd, weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. De directie laat niets van zich horen.

Eind 2002 kregen de medewerkers van het detacheringsonderdeel, standplaats Bodegraven, te horen dat er vanwege een sanering per 1 maart zeventig ontslagen zouden vallen. In januari volgde bijltjesdag. Inmiddels blijken de ontslagprocedures met een maand (nu: april) te zijn uitgesteld, omdat personeelszaken de aanvragen te laat naar het CWI had verstuurd. Volgens een bestuurder van FNV Bondgenoten, omdat bij het doorgestarte CSS van alles mis is met de interne administratie. De getroffen werknemers krijgen weliswaar doorbetaald, maar verkeren in grote onzekerheid. Anonieme bronnen zeggen dat ze sinds de aangekondigde reorganisatie weinig tot niets meer vernomen hebben van de directie.
Twee managers personeelszaken, Johan Knegt (voormalig directeur pz bij CSS) en Sander Post (pz-manager Professional Resources), begeleiden zowel deze reorganisatie als de ontslaggolf bij CSS Telecom, waar tachtig werknemers de bons krijgen. Het tweetal moest eigenlijk afvloeien, maar is door directeur Jos Houben gevraagd voorlopig aan te blijven voor het, zoals Post het noemt, "straktrekken van de organisatie." Post wil geen commentaar geven op de situatie bij het detacheringsonderdeel.
Computable meldde vorige week dat bij Professional Resources in allerijl een ondernemingsraad (or) was opgericht. Volgens medewerkers klopt dit niet. Er is wel een personeelsvertegenwoordiging, maar die bestaat uit twee benoemde managers en één veldwerker. De oude directie hield in de afgelopen jaren de pogingen een or op te richten steeds tegen met als argument dat er in 2002 een CSS-brede raad zou komen. Het faillissement van de CSS-holding gooide afgelopen november roet in het eten. De nieuwe directie heeft nu beloofd dat er in maart or-verkiezingen worden gehouden.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.