Platinum snijdt fors in personeelsbestand

Platinum Technology ontslaat duizend medewerkers, 15 procent van zijn personeelsbestand. Begin vorige week maakte het softwarebedrijf tegenvallende financiële resultaten bekend over 1998: een omzetgroei van 'slechts' 31 procent naar 968 miljoen dollar en een verlies van 2,5 miljoen dollar.

Platinum kondigde meteen een reorganisatie aan en verklaarde zijn acquisitiestrategie in een lagere versnelling te zetten.
Afgelopen week maakte het bedrijf details openbaar van de herstructurering. Roland Schweigl, directeur van Platinum in Nederland denkt niet dat de reorganisatie enig effect zal hebben op zijn kantoor in De Meern: "Bij ons worden geen mensen ontslagen. De maatregelen hebben vooral betrekking op de Amerikaanse organisatie." In totaal reserveert de Amerikaanse onderneming ongeveer honderd miljoen dollar om de herstructurering te financieren.

Drastische maatregel

De forse ontslagronde is de belangrijkste en meest drastische maatregel die het bedrijf weer efficiënt en winstgevend moet maken. Daarnaast balt Platinum de productontwikkeling niet meer samen op vijf, maar op twee gebieden: 'Enterprise Management' en 'Application Lifecycle & Knowledge Management'. Volgens Schweigl leidt dat niet tot stopzetting van de ontwikkeling van een aantal producten. "Sommige ontwikkelteams hadden een onevenredig grote bezetting. Op die plekken zijn veel mensen overgeplaatst of ontslagen."
Verder gaat het bedrijf dicht bij elkaar gelegen kantoren samenvoegen. "Door de vele overnames hadden we ontzettend veel kantoren in Amerika. In Houston hadden we er bijvoorbeeld vijftien. Dat worden er drie", aldus Schweigl. Ook hier vallen veel ontslagen omdat als gevolg van de consolidatie van kantoren een overschot aan administratieve functies ontstaat.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.