Bestmate naar 'veilig' Centric

De activiteiten van softwarebedrijf Bestmate zijn in handen van Centric gekomen. Volgens directeur Michel de Veer krijgt het bedrijf hiermee voldoende schaalgrootte om op termijn niet in de verdrukking te komen.

Centric heeft de contracten van de werkmaatschappijen van Bestmate overgenomen voor een onbekend bedrag. De holding blijft onder een andere naam in handen van De Veer. Bestmate levert al bijna twintig jaar standaard bedrijfssoftware onder eigen naam aan uitgeverijen, de non-profit sector en handelsondernemingen. De Veer nam de Bossche firma twee jaar geleden via een managementuitkoop over van Unit 4. "Vanaf dat moment heb ik gezocht naar een grotere partner waarmee Bestmate voldoende volume kan vormen om de continuïteit te garanderen. Daaruit is Centric, dat al eerder belangstelling toonde, naar voren gekomen. De overname is zeker niet uit nood geboren".
De software is sterk AS/400-georiënteerd, maar zal dit jaar platformvrij worden herschreven, aldus de directeur. Er werken zo'n vijftig mensen bij Bestmate. Zij gaan binnen de Centric-divisie IT Solutions onder de naam Centric Bestmate BV door. De Veer blijft bij het onderdeel betrokken. Overigens staat het Bestmate-onderdeel Ccix, de eind 2001 opgerichte IBM-infrastructuurdienstverlener, los van de overname.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.