PWC gaat als duo verder

Pricewaterhouse Coopers (PWC) splitst zich op in twee takken: accounting en advies. Daarbij komt het kantoor tegemoet aan de kritiek van de Securities and Exhange Commission (SEC). Deze Amerikaanse beurswaakhond uitte kritiek op (mogelijke) belangenverstrengeling bij de accountant- en advieskantoren. Zo bleken PWC-partners en -medewerkers aandelen te hebben in partijen die de firma ook controleert.

De verwachting was dat PWC zichzelf in drie poten zou opbreken, waarbij de management- en IT-consultancy als aparte entiteit zou worden verzelfstandigd. Uit de aankondigde herstructurering blijkt het echter om een splitsing in tweeën te gaan, waarbij PWC het accountantswerk loskoppelt van zijn adviesactiviteiten, zoals IT- en management consulting en advisering over bedrijfsbrede financiën, personeelsmanagement en juridische zaken.
De afsplitsing komt ook op een goed moment, omdat bureaus als PWC, Ernst & Young en Kpmg hun hoofd hebben gebogen over de vraag hoe ze zich tot aanbieder van zakelijke Internetoplossingen kunnen ontwikkelen. Ze beschouwen daarbij het sluiten van allianties tussen de consultancy-praktijken en IT-dienstverleners als haarlemmerolie. Zo werkt het afgesplitste Kpmg Consulting, dat naar de beurs gaat, nauw samen met Cisco en zoekt de adviestak van Ernst & Young aansluiting bij Cap Gemini. PWC heeft nu ook de handen vrij om een partner te vinden voor de adviestak. Eerdere geruchten dat IBM kandidaat zou zijn, werden door beide partijen niet bevestigd. De adviestak kan ook op zoek gaan naar extra kapitaal om verder te investeren in Internetstarters of, net als Kpmg Consulting, een beursgang aankondigen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Rik Sanders