Antitrustzaak kan resulteren in beperkingen Microsoft

Van almacht naar macht

Niet alleen technisch, ook juridisch heeft Microsoft zo zijn problemen. Het begint erop te lijken dat Justitie in de rechtszaal serieuze concessies weet af te dwingen, onder meer betreffende het sluiten van exclusieve overeenkomsten.

Microsoft kampt niet alleen met toenemende tegenwind op de softwaremarkt, maar bovendien met een steeds serieuzer wordend probleem in Washington. In een historische antitrustzaak worden Microsofts getuigen in de pan gehakt door het Amerikaanse ministerie van Justitie terwijl zijn peperdure advocatenteam een puinhoop maakt van simpele video-presentaties. Dat belooft weinig goeds voor Microsofts ambitieuze plannen om fortuinen te vergaren met producten als Windows 2000 en Windows CE. Nu het bedrijf juridisch in het defensief wordt gedrongen, neemt de kans toe dat de Amerikaanse antitrust-autoriteiten het zullen kunnen verbieden sommige van de bulldozer-tactieken te gebruiken die ertoe bijdroegen dat Windows 95, Windows 98 en Internet Explorer zulke enorme successen werden.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Business Week
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.